Skip to content

Tarinamme

Lauluyhtyeemme sai alkunsa Vantaan kamarikuorossa syksyllä 2012. Ensimmäisen vuoden lauluyhtyeenä treenasimme kuoron rinnalla, mutta yhtyelaulun alkaessa tuntua yhä mukavammalta ja kiinnostavammalta päätimme lopulta yhteistuumin keskittyä täysin Eloisaan.

Yhdistys Lauluyhtye Eloisa ry perustettiin kesällä 2014 ja yhtye vakiintui 8-jäseniseksi. Ensimmäisen oman konserttimme pidimme Kivistön kirkossa Vantaalla joulukuussa 2014.

Kahdeksanääniselle naisyhtyeelle on hyvin haastavaa löytää maailmalta valmiita sovituksia. Olemme kuitenkin pyrkineet siihen, että pääasiassa jokaisella laulajalla on oma stemmansa, mutta aina ei suinkaan kaikkien tarvitse olla äänessä. Hieman yllättäen sovituksia on löytynyt myös miesyhtyeiltä. Esimerkiksi jouluohjelmistostamme löytyy nyt useampi USA:sta kotoisin olevan Eclipse 6 -yhtyeen sovitus. Vähitellen ryhdyimme sovittamaan myös itse; ensin olemassa olevia muokkaamalla ja sittemmin alusta asti itse sovittaen. Yhtyeemme sovittajavirtuoosi on löytynyt Mialeenasta, mutta on niitä tehnyt myös Julia, Katri ja Kaisa. Julia on kunnostautunut myös lauluntekijänä. Hänen oma kappaleensa Lähde lentoon on positiivinen rohkaisu nuorelle ihmiselle kokeilla omia siipiään ja on saanut yleisöltä valtavasti hyvää palautetta. Odotamme innolla lisää tuotantoa!

Äänentoistoon satsasimme kesällä 2017, jonka ansiosta pystymme ottamaan vastaan keikkatilauksia myös isompaan tilaan ja suuremmalle yleisölle. Äänentoisto antaa myös valtavasti mahdollisuuksia monipuoliseen äänenkäyttöön, ja näitä uusia äänenkäyttötapoja testaamme ja treenaamme innolla. Jopa beatboxaus on löytänyt tiensä keskuuteemme! Halusimme myös viedä ohjelmistoamme kevyempään ja viihteellisempään suuntaan. Ohjelmistostamme löytyykin nyt viihdyttäviä kappaleita läpi vuosikymmenten Vicky Rostista Antti Tuiskuun ja Chisusta Sanniin, Olavi Virtaa ja Laila Kinnusta unohtamatta.

Meitä yhdistää rakkaus musiikkiin, sekä tinkimätön halu oppia uutta ja haastaa itseämme. Yhtyelaulu on meille kaikille ykkösharrastus joka vaatii paljon, mutta antaa sitäkin enemmän. Harjoittelemme säännöllisesti kerran viikossa kolme tuntia kerrallaan ja ennen keikkoja treenaamme tarpeen mukaan tiheämmin.

Parasta Eloisassa?
Vapaus, haasteellisuus ja hyvät ystävät, esiintymisen tuomaa hurmosta unohtamatta!

Keikalla tavataan!